Muzikanten

Sietske Trinks

Na de AMV-lessen heb ik een aantal jaar les gehad op bugel bij Koop. Nog steeds vind ik de klank van de bugel heel mooi, maar ik wilde meer klepjes. Op mijn dertiende ben ik op saxofoonles gegaan en nadat ik de Pabo-opleiding heb afgerond ben ik klassiek saxofoon gaan studeren bij Peter Stam. 
In 2011 ben ik afgestudeerd en nu heb ik zo'n 45 saxofoonleerlingen. Tevens sta ik nog 1,5 dag voor de klas. 
Ik speel tenorsaxofoon in saxofoonkwartet SAKS, speel in trio Pas de Trois samen met klarinet en piano en sopraansaxofoon speel ik bij het Gelders Fanfare Orkest. 

In 2010 heb ik al een keer meegespeeld met Proms in Concert en ik vind het heel leuk dat ik nu nog een editie mee mag doen!

Tot dan!

Oeds Bouwsma

Oeds studeerde af aan het conservatorium van Groningen in 1992. Hij voelt zich thuis in zeer uiteenlopende muziekstijlen, van Afrikaanse muziek tot jazz, van funkfusion tot klassiek. Door zijn zeer ontwikkelde stijlgevoel vind hij moeiteloos zijn plek in vele muziek-soorten.

Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors, Barana, Sax Maniac, en de Kamerfilharmonie Der Aa. Hij heeft gewerkt met onder andere Timucin Sahin, Purbayan Chatterjee, Dramane Diarra, Behsat Uvehz, Roger Burn.

Oeds werd beïnvloed door Ray Brown, Charlie Haden, Anthony Jackson, Paul McCartney, Billy Strayhorn, Bob Marley, en door alle musuci waar hij mee speelde. Hij is ook privé-docent basgitaar en contrabas.

Anne-Symen Abma

 

Er zijn 3 dingen belangrijk in mijn leven; muziek, liefde en geloof. Het liefst combineer ik deze 3 dingen. Dit komt ook mooi samen bij de ‘Proms’; mooie muziek door veel liefde gebracht in het huis van god. Helemaal fantastisch!

Vroeger speelde ik bij fanfares en ontdekte ik mijn passie voor muziek. Ik heb 4 jaar ‘Artiest muziek drums’  gestudeerd in Leeuwarden. Sinds die tijd geef ik drumles in Arum, Sneek, Appelscha en Noordwolde. Daarnaast zit ik in 2 popbands waarvan één een coverband is genaamd ‘Njiske’. De andere band is één met eigen werk: ‘David and the dutchmen’. Ondertussen zijn; Opera, Fanfare, Bigband, Symphonie, Klassiek, Top 100 en onder andere Jazz de revue gepasseerd. Zelf houd ik het meest van bands als; Trigger finger, de Staat, Hillsong en Blof. Deze bands hebben mijn drumstijl het meest beinvloed. Naast deze bands, heeft het genre HipHop veel invloed gehad op het verbeteren van mijn drumgroove.

Groetjes Anne-Symen Abma

Ben je benieuwd naar meer check: www.abmadrums.com

 

Anna Bonnema

 

Mijn naam is Anna Bonnema, woon en werk in Harlingen en ik ben van huis uit opgegroeid met muziek. Ik heb klassiek piano gestudeerd, ik geef pianoles en daarnaast ben ik dirigente van een aantal koren in Friesland, kortom ik geef met liefde mijn passie voor muziek graag door aan een ieder die het horen wil.

De laatste Proms is vijf jaar geleden, maar tijd gaat snel en ik zit nu weer tot over m’n oren in de muziek, met solisten, met koor, ensembles en het korps, kortom, geen tijd om te luieren, maar spelen, zingen en dirigeren.

Ik mag me als pianiste weer verheugen in de begeleiding van een aantal verrassende nummers, heel uiteenlopende nummers kan ik wel zeggen, maar dat maakt dit concert dan ook zo uniek, geen doorsnee muziek, nee, allemaal net even anders dan anders.

Daarnaast ga ik deze avond ook een solonummer doen, ik kruip in de huid van een bekende cabaretière, best wel spannend, maar zoals ze zeggen, als je haar maar goed zit dan komt het allemaal wel goed. 

Ik wens iedereen een fantastische muzikale avond toe, van het begin tot het eind!

 

Fotografie Dorus Breidenbach

Guido Hoogeboom

Ook wel genoemd als ‘’het neefje van…’’ of ‘’de zoon van…’’ mag ik van geluk spreken om in een muzikale familie te zijn opgegroeid. Tijdens deze editie van de Proms kruip ik dan ook met veel plezier weer achter de piano! 

Ondanks de drukte tijdens mijn afstuderen als strategisch communicatieadviseur, probeer ik de muziek niet uit het oog te verliezen. Uiteraard wil ik deze kans dus niet aan mij voorbij laten gaan!

In 2010 voerde ik met Laura Galema het nummer ‘’Use Somebody’’ op. Nu, 7 jaar later, hebben we elkaar opnieuw weten te vinden en brengen we een nieuw nummer ten gehore.

Ik hoop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan een nog mooiere avond en wens u alvast veel plezier!

 

Ter Cleeff Kwartet

Het Ter Cleeff Kwartet is een professioneel strijkkwartet met Haarlemse musici, dat opgericht is in 2009. Sindsdien zijn er behalve in Nederland concerten gegeven in Groot-Brittannië. Het repertoire varieert van barok- tot hedendaagse muziek. 

Sinds september 2014 is de samenstelling van het kwartet als volgt:

  • Mirjam de Gorter en Ingrid de Vries, viool 
  • Loeki Poncin, altviool 
  • Eduard Plagge, violoncello

 

Harry Greve

Als van oorsprong rock&roll en rythm&blues gitarist, speelde Harry gedurende tientallen jaren met verschillende groepen en gezelschappen in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Daarnaast speelde hij op honderden bruiloften, schreef kinderliedjes, was muziekrecensent voor een krant en deed nog vele andere projecten.  

Tussendoor naar het conservatorium om Jazzmuziek te studeren. Hier leert hij de muziek van Jazzgitaristen als Jim Hall en Wes Montgomery kennen.

Vooral de Cool Jazz van Jim Hall, maar ook de muziek van vibrafonist Gary Burton, zorgen ervoor dat Harry zich de laatste jaren steeds meer interesseert voor deze muziekstijl.

Naast het geven van gitaarlessen en Workshops, treed Harry tegenwoordig solo op met een nieuw repertoire, voortbordurend op de Cool Jazz van Jim Hall.

Voor meer informatie over Harry Greve : www.harrygreve.nl

 
foto: Jeanette Wouthuis Fotografie