Mirjam van Duin

Mirjam van Duin gaf al op jonge leeftijd uiting aan haar passie voor dansen. Na vele jaren te hebben gedanst in groepen in de omgeving van Amersfoort, is ze op haar 17e jaar naar Friesland verhuisd om de opleiding ‘Artiest Dans’ aan het Friesland College in Leeuwarden te gaan volgen.

Deze opleiding heeft ze afgerond en is nu in heel Friesland betrokken bij verschillende projecten. Ze werkte onder meer als gastchoreograaf bij de Jeugd Dansopleiding Fryslân en werkt regelmatig als choreograaf bij verschillende theaterproducties, waaronder ‘Ik Martinus’ en ‘Baltic Blues’.
 
Naast het werk als choreograaf is ze ook actief als uitvoerend danser en heeft gedanst in meerdere producties, waaronder ‘Bonifatius de Musical’, ‘Literaire Dis’. Daarnaast is ze een van de dansers van de dansgroep ‘Duende’.
Ook draagt Mirjam de danskunst over aan anderen: in de afgelopen jaren werkte ze  als dansdocent in heel Friesland en ze geeft les aan leerlingen in de leeftijden tussen de 3 en 75 jaar oud.

Stephanie van der Wiel

Stephanie van der Wiel is in 2007 afgestudeerd aan de MBO Dansopleiding van het Friesland College, met als specialisatie moderne dans. Daarna heeft ze drie jaar Fysiotherapie gestuurd aan de Hanze Hogeschool, maar twijfelde of ze er goed aan had gedaan om dans op de tweede plek te zetten. In 2010/2011 zette ze haar opleiding een jaar stil, om te kijken of ze kon gaan leven van de dans.

Uiteindelijk heeft ze  gekozen om fulltime voor het dansen te gaan. Sindsdien is het balletje gaan rollen en geeft ze moderne dans op de Mbo dansopleiding en maakt choreogra eën voor o.a. De jeugd dansopleiding Fryslan.

Via dans communiceren met je publiek. Met dans iets laten zien èn voelen, daar gaat het om. De stijl van Stephanie leent zich voor veel projecten. Zo heeft ze ervaring in het dansen in commercials en videoclips, maar ook tijdens een bijzondere visual art uitvoering.

Out of the box met passie en emotie.

Voor de derde keer verleent Stephanie haar medewerking aan de Proms, eerder met dansgroep Impuls nu met Martin Olijerhoek. 

Martin Olijerhoek

 Als lyts jonkje door mijn vader de eerste danspasjes aangeleerd- met zeventien jaar de MBO dansopleiding gestart en met 18 jaar naar de Rotterdamse Dans Academie vertrokken om me als uitvoerend danser te ontwikkelen en te specialiseren in klassiek ballet en moderne dans.

Inmiddels na vijf knieoperaties en een geschroefde pols, voelt mijn lichaam zich sterker dan ooit. Geen grap. Door de blessures heb ik leren doseren en leren ademen; die flow zie je terug in mijn lijf.

De waardevolle levenlessen voor-tijdens-na blessures breng ik over op verschillend locaties om mensen zich beter in heb lichaam te laten voelen door sport of dans, onder andere samen met Stephanie van der Wiel op het Friesland College. Dit jaar is onze kracht en kennis gebundeld in een duet samen, om beide ons verhaal te vertellen en de steun die we van elkaar ontvangen te delen met de rest.